Wat is het nut van een confidence monitor?

Grote kans dat je tijdens het bekijken van onze YouTube video's denkt: Eeuwit kijkt recht in de camera, hij kijkt me aan. Dat is niet helemaal waar. Het is een trucje: de confidence monitor. Waarom is zo'n monitor prettig?
En werkt het ook voor webinars?

Waarom is de confidence monitor zo prettig?

Heel simpel: omdat jouw brein graag wat 'houvast' heeft.
Als je met iemand spreekt, krijg je non-verbale reacties terug. Je brein krijgt informatie binnen en dat vindt 'ie prettig. Met deze informatie kun je iets. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel krijgen dat je iets moet veranderen in wat je aan het doen bent. Of je krijgt de bevestiging dat je juist op de goede weg zit.

Je kunt je dus voorstellen dat je brein het juist irritant vindt als je iets ziet wat helemaal geen informatie teruggeeft. Denk aan een gezicht zonder mimiek of een camera. Wanneer je naar een cameralens staart, kan je brein onzeker worden en naar bevestiging ('confidence') zoeken.

Vertrouwen

Een confidence monitor geeft jou als presentator vertrouwen tijdens de uitzending of opname. Wanneer je je blik richt op de confidence camera kijk je naar jezelf. Dat heeft misschien iets ongemakkelijks, maar het geeft je hersenen de bevestiging dat je op de goede weg bent. Daarnaast is het fijn om te zien dat de uitgekozen dia's daadwerkelijk verschijnen. Dat geeft je vertrouwen, een krachtig gevoel en dat werkt door in de kwaliteit van je opname.

Webi

Ook bij webinars werkt een confidence monitor heel prettig. Daarom zit de confidence monitor standaard op onze Webi's.
Bij de WebiPro van B-yourC zit de confidence monitor vlak onder de camera. Hierdoor kijk je naar het scherm, maar lijkt het voor je kijkers alsof je hen aankijkt.

Meer weten?

Heb je na het bekijken van deze YouTube-video nog vragen over de confidence monitor? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!