Wat is het beste webinar-platform voor marketing en externe communicatie?

Vaak krijgen wij de vraag: 'Wat is het beste webinar-platform? Wat adviseer jullie ons?' Dat is lastig om te zeggen.
Toch hebben we een - voor ons nieuwe - indrukkende webinar-platform ontdekt: BigMarker.
Benieuwd? Na enkele dagen testen, vertelt Eeuwit je graag meer.

Simpel gezegd zijn er twee categorieën, namelijk webinar-platforms en streaming-platforms.

Wat zijn de kenmerken van webinar-platforms?

Klassiek gezien zijn de webinar-platforms goed in een aantal dingen:

  • integratie inschrijfpagina's of registratiepagina's;
  • campagnes die daarop volgen met e-mails en andere vormen van benadering richting de mensen die zich hebben ingeschreven;
  • analytics; er wordt bijgehouden hoeveel mensen er hebben gekeken, hoeveel personen hebben niet gekeken die zich wel hebben ingeschreven et cetera.

De webinar-platforms hebben wel een nadeel: zij kunnen bijvoorbeeld maar één camera en één microfoon selecteren. En dat beperkt je behoorlijk.

Wat zijn de kenmerken van streaming-platforms?

De streaming-platforms:

  • leveren hoge kwaliteit video's;
  • zijn stabiel op de mobiele telefoon;
  • hebben de mogelijk om een RTMP-signaal te ontvangen.

Dat betekent dat je met videoproductiesoftware kunt werken, zoals de software waar wij mee werken: OBS. Maar denk ook aan werken met een green screen, meerdere camera's en visuals.  Iets ondenkbaars met de klassieke webinar-platforms.

BigMarker

Het mooie is: de BigMarker is het beste van deze twee werelden. Dat laat Eeuwit je zien in deze video. Door het delen van zijn scherm laat hij je zien hoe je een webinar aanmaakt in BigMarker. Binnen de webinar kun je kiezen uit verschillende settings. Ook kun je verschillende landings-/registratiepagina's maken.

RTMP-feature

Maar het mooiste vinden we de RTMP-feature. Dat betekent dat je heel hoogwaardige kwaliteit videoproducties kunt gebruiken tijdens je webinar. Je komt daarmee vanuit je professionele studio naar de mensen toe.

Kortom: wij denken dat BigMarker misschien wel het beste platform is voor webinars voor externe communicatie en marketing.

Webinar over BigMarker

Wil je meer weten over BigMarker? Dat kan! Binnenkort zal Eeuwit een webinar geven over BigMarker. Je kunt dan live vragen stellen en ontdekken of dit platform bij jou past. Ondertussen kan je ook deze video op YouTube bekijken.

Heb je tot die tijd nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!