Waarom zou je inzoomen bij een webinar?

Maakt het iets uit als je gebruik maakt van een zoom- of groothoeklens? Jazeker.
Je komt bijvoorbeeld veel natuurlijker in beeld als je tijdens je webinar of live stream gebruikt maakt van een zoomlens. Hoe dat kan? Eeuwit vertelt je graag meer over zoomen.

Kijkhoek

De meeste camera's die je gebruikt - denk aan de camera van je smartphone of laptop - hebben een groothoeklens. Daarmee kun je veel in beeld brengen. En dat is heel handig voor selfies.

Om eerlijk te zijn, zijn wij bij B-yourC niet zo dol op camera's met een groothoeklens én daarmee een grote kijkhoek.

Waarom zijn wij geen fan van groothoeklenzen?

Dat is zo: het menselijk oog heeft een kijkhoek van ongeveer 45 graden. Dat is vergelijkbaar met een zoomlens.

Bij een groothoeklens is de kijkhoek groter: ongeveer tussen de 80 à 90 graden. Dat is een onnatuurlijke kijkhoek. En dat kijkt niet lekker.

Perspectivische werking

Ook belangrijk: de perspectivische werking van een groothoeklens is veel sterker als dat van een zoomlens.

Wat bedoelen we daarmee? Stel je voor: je doet je hand naar voren. Dan is je hand bij de groothoeklens overdreven groot. Een groothoeklens overdrijft wat dichtbij is naar het grote toe en andersom.

Het voordeel van inzoomen

Bij inzoomen wordt het niet alleen iets groter gemaakt, dat weten veel mensen wel, maar een belangrijk aspect van inzoomen is ook dat de kijkhoek verkleind wordt.

Ons advies

Zet je camera op een afstand van 3 à 4 meter van je af. Zoom dan in totdat je de persoon goed in beeld hebt. Meer weten? Bekijk ook onze video over de regel van derden.

Je komt veel natuurlijker in beeld als je gebruik maakt van een zoomlens tijdens je webinar of livestream. Daarom zit op al onze producten (pan tilt) zoomcamera's. Dat maakt je beeld veel beter.

Meer weten?

Heb je vragen over zoomen, de zoomlens of groothoeklens?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!