Live video in het onderwijs

B-yourC op NOT 2019

Een spreekbeurt geven? Dat hebben we allemaal weleens gedaan op de basisschool. Misschien herinner je het nog hoe spannend dat was om zo voor de klas te staan. Een spreekbeurt geven is één van de eerste stappen om te leren spreken voor groepen. En dat is een belangrijke competentie.

Live voor de camera presenteren is ook een competentie. Eén die steeds belangrijker wordt. Want een Skype-call met een klant, een webinar geven of een video opnemen is iets dat steeds vaker voorkomt. Video is niet meer weg te denken. Het wordt steeds vaker ingezet voor marketing, communicatie, trainingen enzovoort.

Voor een camera iets presenteren, is anders dan voor een groep staan. Niet per se moeilijker of spannender, maar wel anders. Het is een andere competentie. Een competentie die steeds vaker gevraagd en gewaardeerd wordt door werkgevers. Of die nodig is om je eigen onderneming of organisatie zichtbaar te maken. Een competentie die de komende decennia haar waarde zal aantonen.

Dat is de reden dat Klas voor de Toekomst ons vroeg om mee te werken aan hun idee. Het idee om het klaslokaal van de toekomst in te richten zoals dat er over enkele jaren zal uitzien. Op deze manier kunnen veel docenten en schoolbestuurders geïnspireerd worden om een route uit te stippelen naar die toekomst. Natuurlijk is het prachtig om daaraan mee te werken.

Begin 2019 stonden we op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT2019, Jaarbeurs Utrecht) op het paviljoen van Klas voor de Toekomst. Onze Webi-Pro was beschikbaar voor alle aanwezige leerlingen. We leerden de kinderen interviewen, presenteren, goede introducties en afsluitingen te maken en interactie aan te gaan met de kijker. Super leerzaam en gezellig!

Extra leuk was het interview dat een leerling afnam bij een enthousiaste leerkracht. Dit keer niet voor onze Webi-Pro, maar voor de camera van een regionale omroep. Kijk zelf hoe deze jongeman het deed!

Direct aan de slag?


Bel ons op 0183-201120 of stuur een e-mail
naar [email protected].

Liever eerst proberen?Gratis proefuitzending