Een webinar geven met Microsoft Teams

Al een tijdje biedt Microsoft de applicatie ‘Stream’ aan in het Office pakket. Stream is een platform waarmee je kunt live streamen. Sinds deze zomer is er iets nieuws toegevoegd: Stream is geïntegreerd met Teams. 

Teams, Stream & OBS

Microsoft Teams kennen we als de videovergaderfunctionaliteit van Office 365. Door Teams met Stream te combineren, kunnen jouw collega’s heel eenvoudig meekijken met jouw uitzending. Dit kun je doen met één camera en microfoon, maar je kunt ook gebruik maken van productiesoftware als OBS.

Dat klinkt wat ingewikkeld misschien, maar dat is het niet. Eeuwit laat je in deze video zien hoe je een webinar kunt geven met Microsoft Teams. Daarnaast legt hij het verschil uit tussen een ‘vergadering’ en ‘livegebeurtenis’, hoe je een kleine en grote productie selecteert en hoe je productiesoftware OBS en Microsoft met elkaar verbindt.

Webi

Wil je aan de slag met Microsoft Teams in een ‘simpele opstelling’? Dan is de Webi de perfecte oplossing. Met een goede camera en één of meerdere microfoons achter een mengpaneel kun je heel eenvoudig live gaan via Microsoft Teams.

Incompany live streamen

Kortom: je kunt op een heel gebruiksvriendelijke manier incompany live streamen en webinars geven met Microsoft Teams en daarmee jouw kennis uitdragen binnen je organisatie. Een bijkomend voordeel is dat jouw video - en daarmee jouw kennis - na de live uitzending beschikbaar blijft binnen Microsoft Stream. Dat is heel handig, zeker als je als directeur of SEO elke maand een update wil geven aan je organisatie.

Wil je een complexere productie maken met stream software zoals OBS (gratis), vMix of WireCast (betaald)? Of wil je weten of live streamen met Microsoft Teams geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag!